TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (e-mailben) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett

Felhívjuk figyelmüket hogy az előzetesen beküldött szándéknyilatkozat, amit köszönünk, nem pótolja az e-Ügyintézésen történő beiratkozást!

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Esősorban online beiratkozást kérünk:

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

A Kréta felületre történő belépés ideiglenes regisztrációval (ha nincs Kréta hozzáférés nagyobb gyermek kapcsán) vagy a már esetlegesen meglévő Kréta hozzáféréssel lehetséges. Ezzel kapcsolatban az alábbi oldalon részletes tájékoztatás található:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=44007913

A bejelentkezés után a jelentkezés időszakában az alábbi oldalon lévő részletes útmutató szerint kérjük a beíratást elvégezni:

https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761106

 

Személyes megjelenés indokolt esetben lehetséges:

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-ána járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett

2021. április 12-én 8.00 órától lehet telefonon időpontot kérni/egyeztetni a személyes megjelenéssel történő beiratkozáshoz. Az időpontfoglalás április 15-én és 16-án, 8.00 és 18.30 közötti időpontokra lehetséges.

Telefonszám: 0622 504 442

A rendkívüli helyzetre való tekintettel igyekszünk minden óvintézkedést megtenni a biztonságos beiratkozás lebonyolításáért. Az iskolába érkező szülőket/gondviselőket fél óránként fogadjuk, hogy elkerüljük a csoportosulást és időnként fertőtlenítsünk is. Ezért kérjük, aki ezt a módot kénytelen választani, legyen szíves.

A rendelkezésre álló fél óra elegendő lesz a nyomtatványok kitöltésére, az adatok rögzítésére és az esetleges kérdések tisztázására is. 

 

A személyes megjelenés protokollja:

  • orrot/szájat folyamatosan eltakaró maszk használata
  • belépéskor hőmérséklet mérés és kézfertőtlenítő használata
  • kötelező távolságtartás betartása

 

Kérjük, a beiratkozáshoz hozza magával:

  • gyermek személyi igazolványát vagy útlevelét vagy anyakönyvi kivonatát, 
  • gyermek lakcímkártyáját,
  • gyermek TAJ kártyáját,
  • amennyiben van, SNI, BTMN határozatot

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy az előzetes szándéknyilatkozat leadásával hivatalosan még nem íratták be gyermeküket az iskolába, mindenképpen szükséges a Krétán keresztül vagy személyesen beiratkozni.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Székesfehérvári Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

Elérhetőségeink

Székesfehérvári István Király Általános Iskola
8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla u. 30/A.
Tel: 22-504-442; Fax: 22-504-443
E-mail: titkarsag@istvaniskola.hu

OM azonosító: 030064

Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ
Fenntartó azonosító: 39012297

Élelmezés:
Élelmezésvezető: Szépszóné Kerti Kornélia
Tel: +36 70 66 99 086
E-mail: istvankiraly@szik.szekesfehervar.hu

 

Vezetőség

Krählingné Kovács Tünde igazgató

 E-mail: krahlingne@istvaniskola.hu

Szabóné Szommer Ilona Ildikó felső tagozatos igazgatóhelyettes

 E-mail: szommeri@istvaniskola.hu

 Kormosné Kovács Tünde alsó tagozatos igazgatóhelyettes 

  E-mail: kormosne@istvaniskola.hu