facebook_page_plugin

Elsős leszek

Azoké a jövő, akik működő partner-kapcsolatokat tudnak kialakítani. Az együttműködésre képes, együtt dolgozó és tanuló, a tapasztalataikat, információikat egymás között megosztó egyénekből végül egy közösség formálódik."

John Milton Fogg

Célunk: más intézmények számára is példaértékű, tanulóközpontú pedagógiai gyakorlattal, szervezeti innovációval rendelkező, és ezt átadni képes közoktatási intézményként való működés megalapozása. Intézményünk Székesfehérvár legfiatalabb általános iskolája, amely 30 éves múltra tekint vissza. Arra törekszünk, hogy a város iskolái között hírnevünket elismerjék.

Referenciaintézményként célunk és feladatunk, hogy más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlatot kövessünk.

2014-ben elnyertük a Minősített referenciaintézményi címet az alábbi területeken:

- Ökoiskolai, környezetpedagógiai program alkalmazásában mintaadó intézmény, feladatellátási hely

- Befogadó pedagógiai gyakorlat / integrációs pedagógiai program alkalmazásában mintaadó intézmény, feladatellátási hely.

 

2015. decemberében megkaptuk a Sakkpalota program referenciaintézményi címet, melyet Polgár Judit nemzetközi sakknagymester adott át személyesen. 

 

 

Szervezeti innovációnk kialakításával olyan szolgáltatást tudjunk nyújtani, amely publikálásra is alkalmas, más intézmények számára adaptálható módszertani újításokat tartalmaz. Az intézmény vezetői és pedagógusai elkötelezettek a horizontális tanulás mellett.

·          Az intézményben közös érték a hálózati tanulási formák, műhelykonferenciák, térségi, regionális, országos eseményein minta értékű pedagógiai gyakorlatuk széles körű bemutatása, publikálása.

·          Az intézmény kinyilvánítja, hogy közös értéket képviselnek az intézményben a kidolgozott „Jó gyakorlatok”.

·          A pedagógusok elkötelezettek a „Jó gyakorlatok” továbbadása mellett.

·          Az intézmény dolgozói számára vonzó elképzelés a jövőképfejlesztés, a referencia-intézményi működést érintő kihívásoknak való megfelelés.

·          Az intézményben deklarált érték az innovatív szemlélet és az innovációs tevékenységek.

·          Az intézmény nyilvánosan elköteleződik a hálózatban közösen vállalt értékek mellett.

·          Az intézmény elkötelezett a hálózati tudás mellett.

„...egy csapat együtt dolgozó ember olyan, mint egy zenekar. Egy jó vezető pedig a karmester, aki tudja, melyik hangszer hamis, melyik követi a többit."