December 20-án tartottuk karácsonyi műsorunkat, aminek köszönhetően csak még jobban ráhangolódtunk az előttünk álló ünnepekre.
Műsorunkat színesítette Molnár Violetta (8.a) konferálása, a 3. évfolyam gyönyörű előadása és tánca, az énekkar által elénekelt ünnepi énekek, valamint Krählingné Kovács Tünde igazgatónő ünnepi beszéde.

 

December 20-án tartottuk karácsonyi műsorunkat, aminek köszönhetően csak még jobban ráhangolódtunk az előttünk álló ünnepekre.
Műsorunkat színesítette Molnár Violetta (8.a) konferálása, a 3. évfolyam gyönyörű előadása és tánca, az énekkar által elénekelt ünnepi énekek, valamint Krählingné Kovács Tünde igazgatónő ünnepi beszéde.
Gratulálunk a szereplőknek, a felkészítő tanároknak, a segítőknek és a szülőknek! Köszönjük nektek!

Ezekkel a képekkel kívánunk mindenkinek kellemes ünnepeket, és sikerekben gazdag boldog új évet!

 

 

********************

Ezúttal is büszkék lehetünk tanulóinkra!
Rendhagyó iskolagyűlésünket idén a téli szünet előtti utolsó tanítási napján tartottunk, ahol rengeteg nevet, s csodálatos eredményt olvashattunk fel. Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő időszakban, és a további években is, hasonlóan szép eredményeket érjetek el, valamint, hogy büszkeség és öröm töltse meg a szíveteket, akármilyen versenyen is jelentek meg!
Gratulálunk mindenkinek!

********************

December 20-án, téli szünet előtti utolsó napon, karácsonyi ajándékként a 3.A osztályos tanulóink hópihe tánccal kedveskedtek az óvodásoknak, énekkarosaink pedig ünnepi énekekkel lepték meg a kicsiket.
Ezúton is kívánunk Boldog Karácsonyt, Kellemes Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Évet a kis ovisoknak és óvónénijeiknek!

 

********************

Karácsonyi angyalkáink idén szorgosak és nagylelkűek voltak!
Közel 70 darab cipősdoboz gyűlt össze a rászorulóknak. Köszönjük ezt a rengeteg ajándékot, ezzel boldoggá tettetek sok-sok gyermeket! Reméljük Ti is úgy érzitek már, hogy sokkal nagyobb öröm adni, mint kapni!

 

********************

Új hagyomány teremtése: Példa-Kép-Tár

Nevelésünk egyik alapgondolata, hogy a gyermekeknek nagy szükségük van igazi, hiteles értékeket közvetítő példaképekre, mert a „példa” a legnagyobb tanítási eszköz. Iskolánk új hagyományt teremt azzal, hogy útjára indította Példa-Kép-Tár című klubfoglalkozást. Terveink szerint egy tanévben 4-5 olyan embert hívunk meg e beszélgetésekre, akik életútjukkal, tevékenységükkel követendő példák lehetnek gyermekeink számára.

Programsorozatunk első alkalmával a klub vendége volt Krählingné Kovács Tünde, iskolánk igazgatónője. 😍 A beszélgetés alatt felvillantott gyermekkorából, felnőttkorából olyan meghatározó eseményeket, sok követendő példát, amelyeket a gyerekek párhuzamba állíthatnak saját jelenlegi iskolás korukkal.

A következő alkalmat januárra tervezzük.

„Nevelni annyit tesz, mint emberré tenni.”

Juhász Gyula

 

 

********************

December 19-én felsős diákjaink, előkarácsonyi ajándékként, előadták O. Henry: Háromkirályok ajándéka című rövid történetét. A darab nagyszerűen mutatja be az ajándékozás szép szokását, amelyet a három napkeleti bölcshöz köthetünk. A két fiatal főszereplő feláldozta egymásért legdrágább kincsüket, a lány gyönyörű haját, a fiú pedig értékes zsebóráját, azért, hogy karácsony napján megajándékozhassák egymást különleges ajándékkal. Ezzel bebizonyították, a másik iránt érzett szeretet mindennél fontosabb.

A darab szereplői:
Petrovics András (7.b)
Molnár Violetta (8.a)
Horváth Anett (8.a)
Kovács Anna (8.a)
Rada Csenge (8.b)
Zámbó Dorina (8.b)
Knitlhoffer Anna (8.b)

Gratulálunk a gyerekeknek a szívet melengető előadásért, valamint a felkészítő tanároknak a színvonalas rendezésért!

 

 

********************

A pénteken összegyűjtött adomány teljes összegét átutalták Hannának!

********************

Eredményesen zárult az iskolánkban megrendezett jótékonysági süteményvásár, amelyet Hanna gyógyulásáért rendeztek. Rengeteg pénzt sikerült összegyűjtenie Csákvári Angelikának és csapatának. Pontosan 216.770 Ft-ot!!!
Hálásan köszönjük mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy ennyi adomány összegyűlhessen! Köszönjük a nagyszerű háziasszonyoknak, uraknak és gyermekeknek a finom süteményeket, a vásárlóknak a felajánlásokat, az iskola vezetőségének a lehetőséget, kis diákjainknak a helyszín berendezését, valamint Angelikának és csapatának a szervezést, továbbá a lebonyolítást! Iskolánk örömmel biztosított helyszínt ehhez az eseményhez. Kívánjuk Hannának a mielőbbi gyógyulást! Még egyszer köszönjük mindenkinek!
Sikerült bebizonyítanunk, hogy EGYÜTT-működünk!

********************

Így játszottunk RO-BO-TO-SAT az első óvodai foglalkozásunkon.
Az iskolánkba érkező leendő elsősök megismerkedhettek Zümi robottal, játszhattak tableteken, kipróbálhatták a digitális táblát, valamint alkothattak maguknak saját robotot (természetesen csak papír és színes ceruza segítségével).
Reméljük jól szórakoztatok és örömmel jöttök a többi foglalkozásunkra is! Már nagyon várjuk a következő alkalmat!

  

 

********************

December 11-én kisdiákjaink felléptek a Városház téri Adventi színpadon. Tanulóink az Adventi hangulat című összeállítást adták elő.

 

********************

December 11-én az Ágota Alapítvány önkéntesei elszállították az Iskolánk tanulói által összegyűjtött csokikat. Köszönjük szépen a sok sok edesseget! Jó helyre kerülnek majd a csokik, és biztosak vagyunk benne rengeteg gyermek mosollyal leszünk gazdagabbak. Köszönjük a szülőknek, gyerekeknek és az iskolában dolgozóknak is, hogy ismét megmutathattuk: Együtt-működünk!

********************

Kedves Istvánosok!

Gyertek december 14-én szombaton a Rác utcába, a kézművesek Alkotóházába, s készülődjetek velünk a karácsonyra! 10 és 18 óra között pedig szavazzatok iskolánk karácsonyfájára!

Várunk szeretettel,

Ökolábnyom szakkörösök (5.évf.)

További információ:
http://www.teleelettel.hu/esemeny/9775/advent_a_rac_utcaban

********************

Immár 20. alkalommal rendeztük meg iskolánkban a megyei angol-német versenyt, melyet dr. Vizi László Tamásné, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatónője nyitott meg. Az idén 145 tanuló jelentkezett a megmérettetésre. A versenyzők heti idegennyelv-óráik száma szerint két kategóriában (alap és emelt) indulhattak. A szövegértést és nyelvtani tesztet tartalmazó feladatlap kitöltésére 60 percük volt a diákoknak. Eredményeikről a jövő héten értesítjük őket.
 
 
 
 ********************
December 6-án természetesen Iskolánkba is ellátogatott a Mikulás! Minden osztályban járt, és vitt ajándékokat. Segítségére voltak a Krampusz lányok és a Mikulás lány is.
 
  
 
********************
Ünnepekre hangolódva!
December 5-én délután Mikulás játszóház várta alsós tanulóinkat. Ezúttal is nagy sikert aratott!
 
 
 
 
********************
Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket iskolánkba a Csitáry Művészeti Iskola Karácsonyváró hangversenyére.
Időpont: 2019. december 10. 17 óra
********************
Iskolánk ismét csatlakozott az Ágota Alapítvány "Válts egy csokit mosolyra!" felhívásához. Idén is, aki szeretne és teheti adományozzon 1 tábla csokit az állami gondoskodásban élő gyerekeknek. December 06-ig lehet behozni az Iskolába a csokikat. Az adományokat a TANÁRI-ban gyűjtjük. Köszönjük szépen előre is, hisz tavaly is rengeteg édességet gyűjtöttünk össze.
 
 
********************
November 22-én pénteken iskolánk tanulói (a 6., 7. és 8. évfolyamról) ellátogattak a Művészetek Házába kulturálódni. Egy angol nyelvű színdarabot nézhettek végig, amelynek címe A Christmas Carol. A darabot a The American Drama Group Europe adta elő.
Köszönjük a lehetőséget, fergeteges előadás volt, hatalmas taps a színészeknek!
 
 
********************
Alsós rajzpályázatot hirdetünk!
"Kedvenc sakkfigurám" elnevezésű versenyünkre december 2-ig várjuk az alkotásokat. Évfolyamonként az első három helyezett jutalomban részesül, továbbá a nyertes pályamunkákból kiállítást szervezünk.
Alkotásra fel!
********************
Készüljünk együtt az ünnepekre!
Az idei karácsonyi kézműves foglalkozásunkon ajtódíszt készíthetnek a kedves résztvevők. Finom forró teával kedveskedünk a szorgos kezeknek. Legyünk minél többen!
 
 
********************** 
November 15-én ünnepélyes keretek között lezártuk Menő Menza programunkat "Használd ki Te is a magok erejét!" című foglalkozásunkkal. Krählingné Kovács Tünde igazgatónőnk, rövid beszédével, újra felelevenítette azokat az élménydús pillanatokat, amik a pályázatnak köszönhetően valósulhattak meg. Tanulóink útravalóul, egyfajta búcsúajándékként, egy kosárnyi egészséges finomságot kaptak, amelyben különböző magokat, aszalt gyümölcsöket, valamint zöldségchipseket találtak.
Reméljük Ti is élveztétek ezt az elmúlt 2 évet. Kívánjuk, hogy a foglalkozásokon szerzett tudást és tapasztalatot, ne csak iskolán belül, hanem azon kívül is alkalmazzátok!
Bár a programnak vége, azért ne feledjétek: az István Királyban a menza még mindig KIRÁLY!
 
 
 
 
********************** 

Iskolánkban is megtörtént az őszi papírgyűjtés! A szakadó eső ellenére mindenki hősiesen helyt állt, így hálásan köszönjük a szülőktől a sok-sok papírt, a gyerekeknek pedig a még több segítséget! A papírgyűjtés eredményéről hamarosan beszámolunk. Köszönjük a példamutató munkát: Magasy Dani 8.a., Puha Alex, Szegfü Bence, Varga Ádám (7.b) Rémai Vencel, Kovács Péter, Pócs Marci (7.a). A gyerekek a munkájukért igazgatói dicséretben részesülnek. Valamint köszönjük Gyula bácsi, Feri bácsi, Dani bácsi és Kata néni munkáját. Tavasszal újra lesz papírgyűjtés!

**********************

November 4-én tartottuk hagyományos Dömötör-napi vásárunkat. Iskolánk teljesen átalakult, kis árusaink igazi piaci hangulatot varázsoltak aulánkba. Természetesen most is a cserebere, a vásárlás és az alkudozás volt a középpontban.

 

**********************

Iskolánkban október 21-én tartottuk az október 23-i megemlékezést, amelynek keretén belül felső tagozatos diákjaink, Haraszti Zsigmond múzeumpedagógiai foglalkozásán keresztül, felelevenítették az 56-os eseményeket.

 

 

**********************

Iskolánk csatlakozott a Földbarátok és a CCR Rebat által szervezett Elem- és akkumulátorgyűjtő versenyre. November 29-ig várjuk az otthon már régóta porosodó, lemerült használt elemeket és akkumulátorokat, a bejáratnál elhelyezett ELEMGYŰJTŐ konténerbe.

A verseny során gyűjthető mindenféle szárazelem (ceruzaelem, babyelem, góliátelem, fotóelem, laposelem, 9V-os elem, gombelem, nikkel-kadmium elem, rádiótelefon akkumulátor, egyéb berendezések akkumulátorai – pl. laptopok, barkácsgépek és szünetmentes tápegységek zárt akkumulátorai). Hordozható elemnek és akkumulátornak azokat nevezzük, melyek zártak, azaz az elektrolit közeg nem tud kifolyni belőlük, valamint akár a gyerekek is kézben könnyen szállíthatják őket.

AZONBAN!!!
Nem lehet gyűjteni gépjármű akkumulátorokat és speciális, nagyméretű ipari akkumulátorokat.

 

********************

Október 12-én iskolánkban Világsakkfesztivál napot tartottunk, ezzel méltó módon megünnepeltük a fesztivál 5. születésnapját. Tanulóink a színvonalas megnyitó után különböző művészeti, életviteli, valamint sport programokon vettek részt. A sakkos foglalkozásokon kívül gyermekeink megismerkedhettek a kompótkészítés rejtelmeivel, a különböző gyógyteákkal, egy kis robotikával, valamint egy kedves úr előadásán keresztül a környékbeli vadon élő állatvilágával.
Köszönjük azt a rengeteg finomságot, amelyet a Sakkbüfé versenyre készítettetek, mindegyik elképesztően sikerült!
Reméljük mindenkinek élmény volt ez a nap (is)!

 

 

********************

Október 1-től 4-ig iskolánk 7. évfolyamának lehetősége volt arra, hogy Szlovákiában töltsenek négy izgalmas napot, megismerjék a szebbnél szebb felvidéki városokat és nevezetességeket. Többek között bejárták Pozsonyt az egykori koronázóvárost, felmásztak Trencsén várába, valamint a szepesi várba, körbejárták a Csorba tavat és még megannyi műemlékkel, fenséges építményekkel és szépséges természettel/tájjal találkoztak. A részletes beszámoló itt olvasható: Határtalanul Program 2019. 10. 01-04.

 

 

**********************

Október 10-én az Őszi Pedagógiai Szakmai Napok keretén belül iskolánkban kollégáink bemutató órákat tartottak. Vendégeink megismerkedhettek a KIP, KAP, valamint a Sakkpalota módszerrel, és ezeknek a tanórákon való gyakorlati alkalmazásával.

 

 

**********************

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Október 12-én ünnepeljük a Világsakkfesztivál 5. születésnapját, ehhez kapcsolódóan rendezünk egy Sakkbüfé elnevezésű főző-, sütőversenyt. Sok szeretettel várjuk a különböző sakkos ételeket, legyen az akár egy finom sütemény, esetleg egy gyümölcsből/zöldségből kifaragott figura, vagy bármi egyéb, ami eszetekbe jut és el is tudtok OTTHON HÁZILAG készíteni.

Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges étkezés fontosságára, így szívesen vesszük, ha alapanyagaitokat ennek jegyében választjátok meg!

Jelentkezési lehetőség péntekig, azaz október 11-ig, mindenkinek a saját osztályfőnökénél!

A legjobbak jutalomban részesülnek!

Fontos, hogy az elkészült mesterműveket reggel 8 órára hozzátok be a mielőbbi érékelés és díjazás érdekében!

**********************

Iskolánk tanulói, a Zenei Világnapot megünnepelve, átlátogattak az óvodába, hogy éneklős, zenés valamint táncos műsorral kedveskedjenek a kicsiknek.

 

**********************

Szeptember 29-én diákjaink részt vettek a pákozd-sukorói csata tiszteletére rendezett X. Honvédfesztiválon, amely megelevenítette 171 évvel ezelőtt történt eseményeket. Hosszas és kitartó küzdelem után végül, szigorúan a történelmi hűségre törekedve, a magyar sereg diadalmaskodott.

 

**********************

Hagyományos túranapunkat az idei tanévben szeptember 27-én (pénteken) tartottuk. Minden évfolyam más-más természetvédelmi területet járhatott be, így megismerkedhettek az ott élő növényekkel és állatokkal, valamint az adott terület nevezetességeivel. Szerencsére ezúttal is jó napot választottunk a kiránduláshoz, csodaszép időnk volt.

 

**********************

Iskolánk ismét otthont adott a Honvédfesztivál Általános Iskolák Honvédelmi Csapatversenyének. Idén is különdíjban részesültünk.

 

 

**********************

Október 12-én szülinapozás!
Az idén 5. születésnapját ünneplő Világsakkfesztivált "elhozzuk" iskolánkba, hogy referenciaintézményként méltó módon megünnepelhessük ezt a hatalmas eseményt. 
Egy kis ízelítő a programkínálatunkból: szimultán sakk fehérvári sakkmesterrel, ökosakk, zene, tánc, drámajáték és még sok izgalmas foglalkozással, játékkal készülünk.
#ChessConnectsUs

**********************

Idén is sikeres volt az tűzriadó-gyakorlatunk! Ezúttal sem kellett 2 perc gyermekeinknek az iskola elhagyására, ugyanis a legutóbbi eredményünket (1:59) felülmúlva, 1 perc 50 másodperc alatt kijutott mindenki az épületből. A bejelentést követően diákjaink a pedagógusokkal együtt visszatértek a termeikbe és gyakorolták az elzárkózást. Gratulálunk a fegyelmezett kivonuláshoz és a szuper szintidőhöz!

 

********************** 

Ugyan még 287 nap van a következő nyári szünetig, de diákjaink lelkesen vágnak bele az új tanévbe, s a napot, illetve az új tanévet, nyárbúcsúztató énekkel és tánccal indították.

**********************

Elkezdődött ez a tanév is méghozzá ünnepélyes tanévnyitónkkal, ahol megismerkedhettünk az újonnan beiratkozott tanulókkal, az első osztályosokkal. Sikeres, élményekben gazdag tanévet kívánunk mindenkinek!

 

 

**********************

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A nyárnak (sajnos) lassan vége, s ismét kezdődnek a tanulós, iskolai hétköznapok. Új kalandokkal, kihívásokkal, játékokkal és még megannyi szuper élménnyel!
Tanévnyitó ünnepségünket augusztus 30-án (pénteken) tartjuk 18 órakor iskolánk udvarán. Találkozzunk ott ünneplő ruhában és iskolai nyakkendőben/sálban!
Első tanítási napunk pedig szeptember 2-a (hétfő).
Addig is további szép nyarat és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

 BacktoSchool2

**********************

Szeptembertől az iskola táncterme bérelhető! 
Akinek felkeltettük az érdeklődését, és további információkat szeretne tudni a terem bérlésével kapcsolatban, küldjön e-mailt Bajnok Noéminek a következő címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

DanceClass

**********************

 ntp sulilogo

Tájékoztató megvalósított pályázatokról

A 2018/2019-es tanévben a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt pályázaton iskolánk nyert 500.000 Ft-ot. A pályázat neve: Kobaktörő kör. A rendelkezésre álló összeget táblajátékokra, és robotokra költöttük.

Játékparkunk Scrabble, Go, Tantrix, Mancala, Reversi, Blokus, Othello, Dobbletársasjátékokkal bővült.

A tanulók körében meghirdetett bajnokságok nagyon népszerűek voltak. A következő tanulóknak osztottunk ki oklevelet az iskolagyűlésen:

Blokus bajnok: Oláh Zafira, Pörneczi Sára, Takács Attila, Vizi Laura, Kerekes Kristóf

Dáma bajnok: Murai Noémi, Lopert Péter, Bánóczki Andrea, Magassy Dániel, Kis Kevin Máté

Malom bajnok:Lopert Péter, Nagy Szabolcs, Magassy Dániel, Nagy Szabolcs, Papacsek Márk

Pylos bajnok: Straubinger Bence, Kaviczki Jázmin, Rada Csenge

Quarto bajnok: Péntek Kira, Csécsényi Réka, Magassy Dániel, Lukács Levente

Quoridor bajnok: Zajácz Adrienn

Scrabble bajnok: Jászai András, Murai Noémi

Reversi bajnok: Csikós Lili

A robotokat a következő tanévtől fogjuk az oktatás színesítésére, a digitális kompetencia fejlesztésére felhasználni.

A játékok a táblajáték órákon kapnak szerepet, ahol az egész személyiség fejlesztése történik a Gardneri tehetségterületek megerősítése által.

Természetesen a szabadidős élménypedagógiai foglalkozásokon is szerepet kapnak, mert játszani jó!

Robotok

A 2018/2019-es tanévben a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt pályázaton iskolánk nyert 1.000.000 Ft-ot. A pályázat neve: Fekete-fehér. A rendelkezésre álló összeget táblajátékokra, sakk készletekre, sakkos demonstrációs eszközökre költöttük. Rész vettünk októberben „A sakk világfesztiválon”. Tanulóink múzeumpedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. Ennek a pályázatnak a segítségével jött létre a Királyi vigasságon megrendezett családi nap, ahol kicsik és nagyok különböző játékokban vehettek részt: szimultán sakkverseny, LÜK játékbemutató, és Scrabble bajnokság.

A szimultán sakkon harminchárom érdeklődő vett részt, a LÜK játékkal tizenhat óvodás, iskolás és felnőtt ismerkedett, a Scrabble szókirakó versenyre huszonnégyen neveztek be.

A sakkversenyeken elért szép eredményekhez ezúton is gratulálunk tanulóinknak. Példák lehetnek ők a többiek előtt.

Szimultán sakk helyezettjei:
1. Horváth-Bognár Patrik
2. Vasvári Fanni
3. Iszák Lotti

A következő tanévben is nagy hangsúlyt fektetünk a sakk oktatására, órán és szakköri szinten is. Az elmék csiszolásán túl a logikai gondolkodás, az együttműködés, az empátia, és a megfelelő versenyszellem kialakítása is céljaink között szerepel.

 60732547 1807227066043518 2987116081824399360 n LUK IMG 6377

**********************

Június 18-án tanévzáró ünnepélyünkkel lezártuk a 2018-2019-es tanévet.

Gratulálunk minden diákunknak az egész éves munkájához, továbbá köszönjük a szülőknek azt a rengeteg segítséget, amellyel támogattak bennünket és csemetéiket év közben!

Vidám, napsütéses nyarat kívánunk mindenkinek, jó vakációt és kellemes pihenést! Szeptemberben találkozunk!

 

 

**********************

Június 15-én elbúcsúztattuk 8. évfolyamos diákjainkat. Szívből kívánjuk, hogy mindent, amit az életetekben el szeretnétek érni, sikerüljön!

"A szárny megnőtt, üresen áll a fészek, 
Csak álom volt a régi jó világ, 
És mint a fecske alkonyati szélnek, 
Ma szárnyat bontott egy sereg diák."

 

 

**********************

A 7. évfolyam a Határtalanul program keretében tanulmányi kiránduláson vett részt Szlovákiában. Felkeresték azon helyeket, melyek a magyar történelemben kiemelkedő jelentőségűek. Izgalmas programokon is részt vettek: például voltak a Dobsinai Jégbarlangban, tutajoztak a Dunajec folyón. Képes beszámolójuk itt olvasható: HATÁRTALANUL_összefoglaló2019.pdf

IMG 6724

************************

Június 11-én izgalmas programon vettek részt tanítványaink a Titkok Háza szervezésében. Dr. Udvardy Péter és Dr. Katona János a robotok világába kalauzolta a gyerekeket: Zora robot nemcsak ügyesen mozgott, beszélt, de egy percben előadta a Star Wars történetét. A lego robotok mozgatását az 5. és 6. évfolyamosok próbálhatták ki.

62233575 2466089020109286 8199121584863051776 o  

  

*******************

Május 18-án tartottuk hagyományos iskolai rendezvényünket a Királyi Vigasságokat, amelyen ismét sokan összegyűltünk. Látogatóink rengeteg színes programmal találkozhattak. Ezúton köszönjük mindenkinek a részvételt!

 

 

*********************

Május 17-én Erdélyből, pontosabban Szászrégen városból 34 tanuló és 4 pedagógus látogatott el iskolánkba, s töltöttek velünk egy nagyon tartalmas napot. Látogattak tanórákat, baráti focimeccset játszottak diákjainkkal, fogadta őket Viza Attila képviselő úr a Városházán. 

60479734 2703413723062419 3813342251975704576 n

*************************

Kedves Szülők!

A városi szervezésű nyári táborokkal kapcsolatos információkat itt találhatják meg:

Tájékoztató_a_2019-es_nyári_táborokhoz.doc

Tájékoztató_kivonat_szülőknek_2019.doc

Bregyó_közi_napközis_tábor_házirend_2019.pdf

Velencei_bentlakásos_tábor_házirend_2019.pdf

*********************

Kedves Szülők!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a tanévzáró ünnepély időpontja megváltozott, 

2019. június 18-án kedden 18 órakor lesz. 

***********************

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Az időjárásra való tekintettel - a várhatóan hideg, szeles, esős idő miatt - a holnapi (május 14-i) papírgyűjtés ELMARAD!!!
Az új időpont május 21-e (jövő hét kedd).

Papírgyűjtés

***********************

Május 10-én Királyok kertje elnevezéssel témanapot rendeztünk iskolánkban, fókuszban az egészségtudatos táplálkozással, amelynek során a tanulók a foglalkozásokon és a vetélkedőkön keresztül megismerkedhettek az egészséges étkezéssel. A napot a "Menő Menzák az iskolában" pályázat keretében valósítottuk meg. A program legfontosabb eseménye a tankonyha megnyitója volt, amit Oszter Alexandra - színművésznő, az egészséges életmód nagykövete - avatott fel. A diákok az elméletben tanultakat a gyakorlatban is alkalmazhatták. Supliczné Tóth Mária táplálkozástudományi szakember és fitoterapeuta segítette a gyerekek és a felnőttek munkáját.

 

 

***********************

Május 6-án érkeztek iskolánkba finn tesvériskolánk - Syväkankaan koulu Kemi - képviselői, 9 diák és 4 kísérő tanár. Az aulánkban látható kiállítás mutatja be a kölcsönös látogatások történetét. Május 9-én egy koncerttel köszönték meg vendégeink a szíves fogadtatást. 

Köszönjük a fogadó szülőknek, diákoknak és kollégáknak a sok segítséget és munkát!

IMG 5877 IMG 5910

IMG 5911 IMG 6027

letöltés

*************************

Egészségnevelő programjaink a "Menő menza" pályázat támogatásával:

KirályiVigasságok2  KirályiVigasságok2 

KirályokKertje2.0

************************

A KIP Országos  Hálózat MINŐSÍTETT ISKOLÁJA lettünk. 

KIP IMG 7731

*************************

Kedves Szülők!

Kérjük támogassák iskolánk alapítványát az adójuk 1 %-ának felajánlásával.

Alapítvány neve: Kelemen Béla Utcai Általános Iskola Fáklya Alapítvány

Adószáma: 19096263-1-07

Köszönjük!

*********************************

A Titkok Házában izgalmas természettudományos programokon vesznek részt 7. és 8. évfolyamos osztályaink áprilistól júniusig: szabaduló szoba, bűnügyi labor, energiakalandok. 

20190425 100820  20190425 100820

20190425 100820  20190425 100820

 

*********************************

Költészet napi szavalóversenyünk egyre népszerűbb tanítványaink között.

Az idén 134 tanuló készült szorgalmasan. A vándorkupát a 4.b és az 5.b osztály nyerte.

Gratulálunk mindenkinek!

IMG 5667  IMG 5665

IMG 5660  IMG 5608

"A költészet a lélek ünnepe. A szabadság végtelenje. Csoda és titok."

*************************** 

Az 1848-as forradalmi eseményekről, a szabadságharcról témanap keretében emlékeztünk meg, melynek legfelemelőbb pillanata az ünnepi megemlékezés volt. 

    Március 15 5  Március 15 5   

**********************

20 éve kezdődött testvériskolai kapcsolatunk a finnországi Kemi város egyik iskolájával. A 2019-es év különleges, hiszen februárban iskolánk küldöttsége utazott ki Finnországba, s májusban mi fogadjuk finn barátainkat.  

DSC02308  

**********************

Iskolánk adott helyszínt a "Szép magyar beszéd" verseny megyei fordulójának. 

 

 

*************************

Február 8-án a tanév legvidámabb délutánja a farsang jegyében telt, amelyen jelmezfelvonulás, tombolasorsolás és sok-sok játék tette emlékezetessé a programot. 

   

  

 ****************************

Kedves Gyerekek!

Lezárult ismét egy izgalmas félév. Rengeteg iskolai rendezvény,
élményóra, verseny, szakkör, osztályprogram van mögöttünk. 

Kívánunk a második félévre kitartó munkát és nagyon sok érdekes programot!

********************

December 5-én az "Egy csepp figyelem "Alapítvány képviselői - 20 orvostanhallgató kíséretében - jöttek el iskolánkba. A cukorbetegség témájában a 4. és 5. évfolyam részére tartottak témanapot. Külön köszönet azért, amiért Kocsis Tibor énekest is elhozták hozzánk, aki amellett hogy aktívan közreműködött egy állomáson, két dalt is elénekelt a gyerekek számára. 

  

  

************************

December hónap hagyományos programja az idegen nyelvi versenyünk, ahol német és angol nyelvet tanuló 8. évfolyamos tanulók kapnak képet tudásukról. 

************************

Az egészséges életmódra nevelés számunkra kiemelten fontos feladat.

November 10-i témanapunkon ennek egyik kiemelt állomása volt.

  

  

*******************************

November 9-én Szakmai találkozót tartottunk iskolánkban, melynek témája az élménypedagógia volt. Előadást tartottak: Kovácsné Dr. habil. Nagy Emese a hejőkeresztúri iskola igazgatója, egyetemi docens, dékán és Sipos Imre miniszteri biztos, az OFI főigazgatója.

Megtisztelt minket Török Szabolcs tankerületi igazgató úr és Galambos Zsuzsanna a Szfvári. POK főosztályvezetője.

  

  

*******************************

Október 11-én iskolánkba látogatott Dr. Cser-Palkovics András polgásmester úr és Viza Attila képviselő úr.

                      

Iskolánk történetének legnagyobb elismerését értük el. Az Oktatási Hivatal által elkészített "Kiemelkedő teljesítményű iskolák" listáján bekerültünk az ország 100 legjobb intézménye közé. Az eredmény az elmúlt három év országos mérése alapján készült, a  kiemelkedő a pedagógiai teljesítményt mutatja az adott társadalmi összetétel és előzetes tudás figyelembevételével. 

Kiemelkedő pedagógiai teljesítményű iskolák között a 21. helyezést értük el.
A legjobb eredményű iskolák közt a 343. helyezést értük el, a 3585 általános iskola közül.

Nagyon büszkék vagyunk!

Legjobb iskolák listája

********************************

 

Szeptember 7-én tartottuk hagyományos túranapi programjainkat. Minden évfolyam más-más természetvédelmi területet járt be, ahol megismerkedhettek az ott élő növényekkel és állatokkal, valamint geológiai érdekességekkel. Közeledvén az ősz, jó hétvégi túrázásokat kívánunk családjainknak!

   

 

******************************

Az első tanítási nap sok izgalmat hozott. Az osztályfőnöki órák után katasztrófavédelmi napot tartottunk. Segítségünkre voltak a város tűzoltói és a katasztrófavédelem szakemberei. 

     

     

********************************

Tanévnyitó ünnepélyünkön megismerhettük iskolánk újonnan beiratkozott tanulóit, az első osztályosokat. 

Jó volt újra látni a többi évfolyam tanulóit! 

Sikeres, élményekben gazdag tanévet kívánunk mindenkinek!

   

  

****************************** 

Intézményünk elsők között csatlakozott a Komplex Alapprogramhoz, mely módszertani újításaival, alprogramjaival a tanórai és tanórán kívüli programokat teszik majd élményszerűvé. Iskolánk pedagógusai elvégezték azokat a képzéseket, melyek az élménypedagógia  megvalósításához szükségesek. 

Minden diákunknak kívánunk - ennek tükrében - élményekben gazdag új tanévet!

*********************

Tanévzáró ünnepélyünkkel lezártuk a 2017-2018-as tanévet.

Minden diákunknak gratulálunk az egész éves kitartó munkához!
A szülőknek köszönjük azt a sok-sok segítséget, amit év közben kaptunk!

Kívánunk Mindenkinek napsütéses vidám nyarat!

  

  

**********************

Június 16-án búcsút vettünk 8. évfolyamos diákjainktól.

"A szárny megnőtt, üresen áll a fészek, 
Csak álom volt a régi jó világ, 
És mint a fecske alkonyati szélnek, 
Ma szárnyat bontott egy sereg diák."

 

  

  

**********************

7. évfolyamosaink június 5-én indultak 4 napos kirándulásra Szlovákiába.
A HATÁRTALANUL program támogatásával valósul meg.

  

  

**************************

Incze Zsuzsanna a "Csellengők" tévéműsor szerkesztő-producere jött el iskolánkba és tartott a 6. évfolyamosok számára egy rendhagyó osztályfőnöki órát.

****************************

Június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napját ünnepeltük. 

  

  

***********************

Május 24-én a "Lúdas Matyi"című bábelőadáson vettek részt kisdiákjaink. 

  

  

************************

A "Menő menzák az iskolákban" pályázat május 15-én "Zöldség- és gyümölcsvarázs nappal" folytatódott.  A megnyitón megtisztelt bennünket jelenlétével Mészáros Attila alpolgármester úr. 

A témanapon változatos programok segítették a gyerekek ismeretinek bővülését: interaktív tanórák, előadás a zöldségekről és gyümölcsökről, salátakészítés, kreatív osztályprogramok.

A nap szakmai segítője Supliczné Tóth Mária volt táplálkozástudományi szakértő.

  

  

*************************

Május 12-én szombaton ismét megtelt iskolánk gyerekekkel, szülőkkel, ismerősökkel a Királyi Vigasságok alkalmából. Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a részvételt! Büszkék vagyunk, hogy több mint ötszázan tiszteltek meg bennünket!

Az idén a program csatlakozott a "Menő menza" pályázathoz, s az egészséges életmód, a helyes táplálkozás volt a fő téma. Büszkék vagyunk, hogy a program délelőttjén 52-en adtak vért. 

  

  

 

****************************

Április 11-én rendeztük meg a KÖLTÉSZET NAPI SZAVALÓVERSENYÜNKET.
110 tanuló nevezett és szavalt egy általa kiválasztott verset. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Különdíjban a következő tanulók részesületek: Vadócz Máté, Veres Botond, Tabajdi Péter, Papacsek Márk és Timár Máté.

A vándorserleget alsóban a 3.a, felsőben a 8.a osztály nyerte el egy évre.

  

  

***********************

Hagyományos szülő-pedagógus bálunk az idei évben a 80-as évek hangulatát tükrözte. Köszönjük minden szülőnek, ismerősnek és kollégáinknak a részvételét, akik megtiszteltek bennünket és velünk töltötték az estét!

A bál bevételét - mint minden évben - az iskola fejlesztésére fogjuk fordítani. 

********************

Ismét eltelt egy év, ismét királyválasztás pezsdítette fel az iskolai életet!

Két királyjelölt volt: Sereg Csaba  és Papcsek Márk.

A szoros versenyben Márk lett az új király. Gratulálunk!

  

********************

Hagyományos húsvéti játszóházunk ismét nagy siker volt a kicsik körében.

 

  

*********************

Immáron 9. éve vesz részt iskolánk az ARAK Aktív atlétikai verseny sorozatában. Március 23-án az iskolai fordulóban versenyeztek az alsó tagozatos osztályok.

 

 

*************************

Március 14-én nemcsak öltözetünk, kokárdánk hirdette az ünnepet, hanem a lelkünk is ünneplőbe öltözött az ünnepi műsor megtekintésével. 
Köszönjük diákjainknak és a felkészítő kollégáknak!

************************

Az elmúlt héten került megrendezésre a pénzügyi témahét, melynek idei mottója és egyben alaptémája a „Hitelekről okosan!" . Szakórákat és osztályfőnöki  órákat használtak fel kollégáink arra, hogy a diákokat bevezessék a pénz világába,  olyan ismeretekkel gazdagodjanak, melyek a későbbi életükben fontos lehet. Munkákat egy fiatal banki szakember, Varga Dorottya segítette önkéntesként. 

 

  

*****************************

Kedves Szülők!

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-át ajánlják fel iskolánk alapítványa javára.

Alapítványunk neveKelemen Béla Utcai Általános Iskola Fáklya Alapítvány

Adószáma19096263-1-07

Köszönjük!

****************************

Újabb élményprogramokon vettek részt osztályaink a Megyei Művelődési Központban. A "Hangszert a kézbe" zenei játszótér célja a hangszerek megismerése és kipróbálása, zenetanulásra való ösztönzés, tudatos zenefogyasztók nevelése. A kiállításon betekintést nyerhettek a gyerekek a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszeres, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba; majd rendhagyó énekórán keltették fel érdeklődésüket a hangszeres zene iránt. 

  

****************************

Iskolánk rendezte meg hagyományosan a "Szép Magyar Beszéd" verseny megyei fordulóját, melyet a Kazinczy-díj Alapítvány hirdetett meg. A megnyitón Vadócz Máté 2. évfolyamos tanuló szavalt.

 Szep magyar beszed verseny 9 Szep magyar beszed verseny 12

Szep magyar beszed verseny 28

*****************************

Február 9-én farsangi mulatságot rendeztünk alsó tagozatos tanulóink számára. A jelmezes felvonulást játék követte a tantermekben. A tombolasorsolást nagy izgalommal várták a gyerekek. A 3. és 4. osztályosok fél 4-től fél 5-ig farsangi diszkón vettek részt, amelyet a suli királynője szervezett számukra.

  

*****************************

Iskolánkban nagy hagyománya van a tanár-diák mérkőzéseknek. Február 2-án a tanárok kosárlabdában legyőzték a diákokat! Szomorkodni nem  szabad, lesz még lehetőség visszavágni. Mindenki jól játszott, a meccs izgalmas és magas színvonalú volt, a nézők nagyon lelkesen szurkoltak a csapatoknak! :)

 

***************************

Iskolánk - emelt szinten - angol nyelvet tanuló diákjai január 25-én a Vörösmarty Színházban megtekintették Shakespeare népszerű drámáját, a Rómeó és Júliát angol nyelven. Egy amerikai társulat adta elő a színdarabot, mely Európa több országába látogat el rendszeresen, s ezen rendhagyó módon segíti a fiatalok nyelvtanulását.

*****************************

Az első félévben a 7. évfolyamos osztályaink látogattak el az Alba Innovár Digitális Élményközpontba. Bepillantást nyertek a programozásba, a robottechnikába, az okos eszközök világába. Sok élménnyel gazdagodtak!

 

 

********************************

Kedves Szülők! 

Az alábbi dokumentumban olvashatják el az iskolai étkeztetéssel kapcsolatos aktuális információkat:

Tajekoztato_az_etkeztetesrol.pdf

****************************

December 20-án délelőtt a 7. és 8. évfolyamos diákok "Döntések és Döntéshozók" című "Első Világháborús interaktív társasjátékon" vehettek részt. Hat csapat küzdött a győzelemért, felelevenítve a történelmi eseményeket. A csapatok feladata egy sikeres stratégia megvalósítása volt, s ehhez szükség volt gyorsaságra, ügyességre, gyors problémamegoldásra és természetesen csapaton belüli együttműködésre.  A képek bizonyítják, mennyire jól érezték magukat a gyerekek. 

    

  

A program a Magyar Honvédség szervezésében valósult meg, lebonyolítója a 39 M Lövész Egyesület volt. 

**********************************

"Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe" gyermekrendezvényen Budapesten 6. és 7. osztályos tanulóink vettek részt 2017. december 9-én. Összesítésben az 5. helyet szerezte meg iskolánk csapata.

Gratulálunk!

***********************************

Nagyon büszkék vagyunk a Megyei j-ly helyesírási versenyen elért eredményekre, hiszen a legjobb összesített eredménnyel iskolánk büszkélkedhet! 

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő tanáraiknak! :)

Megyei j-ly helyesírási verseny eredményei

****************************

Hagyományainkhoz hűen december 7-én rendeztük meg MEGYEI NYELVI VERSENYÜNKET. A 8. évfolyamos tanulók angol és német nyelvekből bizonyíthatták tudásukat! 

 

*****************************

December 6-án kedves vendéget fogadott iskolánk. A messzi Északról ellátogatott hozzánk a Mikulás. 

 

****************************

November 24-én Nagy Bandó András látogatott el iskolánkba. Kora délután a gyerekeket nyűgözte le "Mutassunk szamárfület" című interaktív előadásával. Este a „Hetven lett a negyvenhetes" jubileumi kabaréjával szórakoztatta a felnőtteket.

***********************************************

November 22-én pályaorientációs témanapot tartottunk. A gyerekek véleménye alapján nagyon jól sikerült, köszönhetően a minden meghívott vendégeknek, szülőknek, pedagógusoknak és résztvevő diákjainknak. 

  

****************************************

A "Mondd el versben és rajzban!" programon nagyon sokan vettek részt. Köszönjük minden ügyes kezű gyermeknek a szebbnél szebb rajzokat! A verskedvelő diákok szavalatai elvarázsoltak minden hallgatót, ezért nekik is jár a dicséret! 

************************

Ismét nagyon sikeres volt a Dömötör napi várás! :)

 

*********************

Kedves Szülők!

Ezúton tesszük közzé a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről szóló tájákoztatóanyagot a kormány által elfogadott Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiáról.

Magyarország Digitális Gyermekvédelmi stratégia  

          *********************            

 Az idei tanév szeptemberétől iskolánk két új programmal bővíti módszertani palettáját: a stratégiai játékok és a KIP (Komplex Instrukciós Program) bevezetésével.  Büszkék vagyunk, hogy iskolánkban került bevezetésre elsőként a megyében! 

A „játékórákat” a Rubik-teremben tartjuk, mellyel elhivatottságunkat fejezzük ki a játék nevelés-oktatásban betöltött szerepében. Rubik Ernő mondta: „- Az a lényeg, hogy amivel foglalkozom, abban örömömet leljem.” Számunkra az a fontos, hogy diákjaink számára öröm legyen a tanulás, megalapozva ezzel további életükben a tanuláshoz való viszonyukat.  

2017. szeptember 26. - Rubik-terem átadása, sajtótájékoztató

  

******************************

Ünnepélyes tanévnyitóval kezdtük meg a 2017/2018-as tanévet!

 

 

  

  

**********************************

Nyári táborunk képei: 

   

  

   

  

 

***************************************************

A június 12-én megtartott iskolagyűlés képei megtekinthetők a képek/iskolagyűlés menüpontban!

******************************************

  

  

Az idén is nagyon sokan vettek részt egészségvédelmi napunkon. Köszönjük, hogy megtisztelték jelenlétükkel és aktív közreműködésükkel programunkat! 

**************************************************

  

2017. március 31-én különleges kitüntetésben részesült iskolánk. Kiemelkedő nevelő-oktató munkánk elismeréseként Balogh Zoltán miniszter úr nevében Sipos Imre, az OFI főigazgatója adta át az Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő Oklevelét.

Megkaptuk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Emléklapját több évtizedes kiemelkedő színvonalú oktató és nevelő munkánkért. Dr. Cser-Palkovics András polgármester nevében Mészáros Attila alpolgármester nyújtotta át.

Büszkék vagyunk az elismerésekre, melyek hitet és erőt adnak munkánkhoz.

****************************

Kedves Diákok!

 
Ismét elérkezett a királyválasztás hete. Leköszönő királyunk - Henyecz Tamás - osztálytársaival nagyon komoly programot valósított meg az elmúlt egy évben. Minden jövendőbeli "uralkodónknak" példa lehet.
A diákok nevében köszönjük munkájukat!  
 
Új királynőnk Henyecz Noémi lett! Sok sikert kívánunk munkájához!

 

Szeretnénk Seres Dávidnak is gratulálni, nagyon színes és komoly programmal állt ki! Nagyon szoros eredményt hozott a választás. Reméljük a DÖK vezetőiként jól tudnak majd együtt munkálkodni a jövőben. 
 

      

 

 

******************************************

  Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

          Egy iskola életében fontos mérföldkövek a jubileumi évfordulók, melyek megállásra, visszatekintésre késztetnek, felidézik a múltat. Idei tanévünkben az iskola alapításának 30. évfordulóját ünnepeljük, melynek legfontosabb eseménye a színházi gálaműsorunk volt. Aki megtisztelt bennünket jelenlétével, egy vidám és egyben megható estét tölthetett el velünk.  A gyerekeket nézve újra megerősödött hitünk a nevelésben, s a következő öt évre erőt és kitartást kaptunk munkánkhoz. Bízunk abban, hogy tanítványaink az előadások, az est sikere révén útmutatót kaptak a sikerből, a továbbiakban ösztönzi őket életük útján.

„Hogy egy nagy dolgot valóra váltsunk, először is tudni kell nagy dologról álmodni, másodszor is pedig állhatatosságot kell kifejleszteni magunkban, hogy a kudarcok láttán se rendüljön meg az álmainkba vetett hitünk.”

Köszönjük a sok segítséget, amit kaptunk! Köszönjük a diákok kitartó munkáját!

MédiamegjelenésekSzfvár. honlapjaFehérvár Televízió

 

   

  

  

******************************************

200 éve született Arany János, a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja. Ünnepélyes iskolagyűlés keretében emlékeztünk pályájára és műveire. Egyszerre volt felemelő és megható érzés hallgatni a szavaló évfolyamokat, gyerekeket. Köszönjük!

Városi Televízió élő közvetítése

 

 

**********************************************

 

Kedves Szülők!

 

Tisztelettel kérjük Önöket, hogy adójuk 1%-át ajánlják fel iskolánk alapítványa javára.

Alapítványunk neve: Kelemen Béla Utcai Általános Iskola Fáklya Alapítvány

Adószáma: 19096263-1-07

Köszönjük!

****************************************

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

2017. január 14-én szombaton egy hangulatos, játékkal teli délelőttöt töltöttünk el kicsikkel és nagyokkal az iskolában. Ekkor tartottuk: a "Kedvenc versem" versmondó versenyt, a "Legszebb mesém"  rajzverseny eredményhirdetését, valamint játszóházban ügyeskedhettek a gyerekek. Leendő első osztályosok szülei igazgatói tájékoztatás hallgathattak iskolánkról és a jövő évben induló osztályokról

 

 

  

 

***************************************

 

2016. november 15-én Dr. Kádár Annamária tartott előadást a mesék szerepéről iskolánkban. 

 

"A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben. Egyrészt a mesélés sajátos szituációja, bensőséges hangulata adja meg az érzelmi biztonságot, a nyugodt, csendes és szeretetteljes légkört, amelyben meg lehet pihenni, el lehet lazulni, a rítust, amivel le lehet zárni egy mozgalmas és eseménydús napot. Ám a kisgyerek a mesehallgatás során nemcsak a szülőre, hanem befelé is figyel, saját vágyainak megfelelő fantáziaképet alkot, ami segíti őt a nap folyamán felgyűlt belső feszültségei, negatív érzései, félelmei feldolgozásában." Dr. Kádár Annamária

 

    

*******************************

Ismét büszkék lehetünk! 

Október 24-én kaptuk meg az értesítést, hogy elnyertük a Boldog Iskola címet.

A címátadó ünnepségre november 8-án kerül sor Budapesten.

 

**********************************************

1986-2016.

A 30 éves évforduló jegyében december 16-án 17 órakor rendezzük meg iskolatörténetünk első nagy „ÖREGDIÁK TALÁLKOZÓJÁT”. Szeretettel várjuk a nálunk végzett  diákokat és volt kollégáinkat!  

Kérjük volt osztályainkat, szervezzék erre a délutánra osztálytalálkozójukat! 

Töltsünk együtt egy kellemes, múltidéző délutánt!

Kedvcsinálóként a jobb oldali menüben a KÉPEK / 30 év képekben menüpont alatt lehet régi fényképek segítségével nosztalgiázni. A képeket Sándor Frigyes tanár úr készítette, amiért nagyon hálásak vagyunk!

 ***************************************************************

2016. október 19-én rendezzük meg a "Szerethető iskola a gyakorlatban" című szakmai konferenciát.

A nap programja: 

files/Szerethet_iskola_a_gyakorlatban_-_Program.pdf

Konferenciánk Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármesterének támogatásával valósul meg.

************************************************************************

Ismét becsengettek! Elkezdődött egy új tanév, mely iskolánk történetében kiemelt szerepet játszik. 1986 szeptemberében adták át az épületet, akkor telt meg élettel, vidámsággal és jókedvvel. Azóta 30 év telt el, 30 tanév vette kezdetét. Ez az év ünnepi év!  Büszkék vagyunk múltunkra, s izgatottan nézünk a jövő elé!

Elindítunk facebook oldalunkon és jelen honlap Képek menüpontjában egy múltidéző galériát szeptember végétől.

 

********************************************************

 

„A közösségért végzett önkéntes munka jobbá teszi a környezetet!”

Kedves Szülők!

Május 27-én pénteken a szülők, nevelők és tanulók közös munkájának köszönhetően ismét megszépült iskolánk. Megújultak a kiállítási paravánjaink, vidám színekbe öltöztek az aula padjai, tavaszi pompában díszlenek az udvar „virágoskertjei”. Hétfőn a gyerekek arcán lehetett lemérni az örömöt és az elégedettséget!

Ezúton szeretnénk megköszönni diákjaink és pedagógusaink nevében a sok-sok munkát!

  

*************************************

Iskolánk nagyon büszke arra, hogy a "szüleink" a jó célokért összefognak, s támogatásukkal tudunk eszköz- és bútorvásárlásokat megvalósítani. A báli felajánlásokból két osztályra való tanulói széket vásároltunk. 

Nagyon köszönjük!

********************************************************

Május 21-én ismét összegyűltek kicsik és nagyok a "Királyi Vigasságok" rendezvényünkön. 

 

 

************************************************

Május 8-án érkeztek testvériskolánk diákjai és tanárai a finnországi Kemi város "Syväkankaan koulu" iskolájából. Az itt töltött napok számunkra is maradandó élményt jelentettek! Rengeteg közös programon vettek rész magyar és finn diákok: tanórákon, kiránduláson, táncházban, játszóházban,  stb...                                 Vendégeink egy koncerttel köszönték meg a szeretetteljes fogadtatást.

 

*************************************************

Kedves Diákok!

 
Ismét elérkezett a királyválasztás hete. Leköszönő királynőnk - Kispál Kata - osztálytársaival nagyon komoly programot valósított meg az elmúlt egy évben. Minden jövendőbeli "uralkodónknak" példa lehet.
A diákok nevében köszönjük munkájukat!  
 
Új királyunk Henyecz Tamás lett! Sok sikert kívánunk munkájához!
Szeretnénk Büki Fruzsinának is gratulálni, nagyon színes és komoly programmal állt ki! Nagyon szoros eredményt hozott a választás. Reméljük a DÖK vezetőjeként jól tudnak majd Tamással együtt munkálkodni a jövőben. 
 
********************************************
 
 Február 27-én délelőtt rendeztük meg a "Sakkpalota állatai" vers- és mesemondó versenyünket, melyet Böde Péter vándor meseíró tisztelt meg. Humoros előadásával minden jelenlévőt elbűvölt! Bízunk benne, hogy a személyes találkozás olvasásra ösztönzi a gyerekeket! Az eredményhirdetésig játszóházban kézműveskedtek és ügyeskedtek a kicsik.

                         A programon készült fotók megtekinthetőek: Képek/Vers- és mesemondó verseny mappában.                              Az íróról többet tudhatnak meg a  http://www.vandormeseiro.hu/  weblapon.

 

 

*****************************************************

"A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.                   Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket." Iskolánk aulájában diákok és felnőttek szavalták együtt a megemlékezés tiszteletére a Himnuszt és a Nemzeti dalt.                                                                                            

  

****************************************************

"Szép Tündérország támad föl szívemben 
Ilyenkor decemberben. 
A szeretetnek csillagára nézek, 
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, 
Ilyenkor decemberben."

Juhász Gyula versében megidézett hangulat volt jellemző egész héten iskolánkban. Az aula gyönyörű díszítése, az iskola karácsonyfája, a pásztorjáték és a karácsonyi műsor megható hangulata, mind-mind a karácsonyt idézték számunkra. Csak köszönni tudjuk az "ISTVÁNOS KÖZÖSSÉGNEK".                               Karácsonyi műsorunk:  

 

Betlehemezés: 

 

 Kívánunk mindenkinek BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET!

 

*****************************************************

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy iskolánk 2015. december 2-án ünnepélyes keretek között megkapta a "SAKKPALOTA referenciaintézményi címet", melyet Polgár Judit sakknagymester adott át személyesen. Nagyon büszkék vagyunk a címre, hiszen hazánkban összesen 13 hasonló iskola van csak.  Köszönet illeti a kollégákat, a gyerekeket és a kedves szülőket.

  

  

 

 

Elérhetőségeink

Székesfehérvári István Király Általános Iskola
8000 Székesfehérvár, Kelemen Béla u. 30/A.
Tel: 22-504-442; Fax: 22-504-443
E-mail: titkarsag@istvaniskola.hu

OM azonosító: 030064

Fenntartó: Székesfehérvári Tankerületi Központ
Fenntartó azonosító: 39012297

Vezetőség

Krählingné Kovács Tünde igazgató

 E-mail: krahlingne@istvaniskola.hu

Szabóné Szommer Ilona Ildikó felső tagozatos igazgatóhelyettes

 E-mail: szommeri@istvaniskola.hu

 Kormosné Kovács Tünde alsó tagozatos igazgatóhelyettes 

  E-mail: kormosne@istvaniskola.hu